Mitől válik kedvenc ruhadarabbá egy személyre szabott öltöny?

A személyre szabott ruha egyértelműen kényelmesebb, mint bármely konfekcióruha, hiszen a megrendelő saját testi adottságainak megfelelően készül. Az öltöny jólszabottsága azonban csak egy tényező sok közül, ami ezért felelős, hogy egy ruhát szeretünk hordani vagy sem. A tökéletes vizuális összhatáshoz más is kell.

Íme, még néhány olyan szempont, amitől egy személyre szabott öltöny a ruhatár kedvenc darabjává válik.

 • Szín
  A bőr sápadtsága vagy éppen pirossága fontos szempont az anyag színének és árnyalatának megválasztásánál.
 • Méret
  Miért van az, hogy a filmekben mindenkin tökéletesen áll az öltöny? Egyértelműen azért, mert az méretpontos, az adott személyre van igazítva. A konfekció darabokban valahogy soha nincs meg ez a fajta összhatás.
 • Anyagösszetétel
  Az anyagnak nem csak a színe fontos, hanem a minősége és az összetétele is. Hiába van tökéletesen szabva az öltöny, ha az egy óra múlva már annyira összegyűrődik, hogy a fazonjára rá sem lehet ismerni.
 • Egyedi stílus
  Az összhatáshoz az is hozzátartozik, hogy az adott öltöny tökéletesen illik a karakterhez. Bárki öltözhet a legújabb divat szerint, de ha az nem illik a személyiségéhez, akkor veszít a varázsából.
 • Praktikum
  A mai világban fontos elvárás, hogy egy alkalmi ruhát ne csak egy évben egyszer lehessen felvenni, hanem praktikus és ha lehet, több funkciós is legyen. Egy egyedi öltöny ezt is garantálni tudja.